Glasrijk Tubbergen

DERTIEN VERSCHILLENDE EXPOSITIES DOEN ELFDE EDITIE SCHITTEREN

Van woensdag 3 oktober  t/m zondag 7 oktober 2007 vindt voor de elfde keer Glasrijk Tubbergen plaats. Een uniek evenement waar bijna 80 glaskunstenaars zijn vertegenwoordigd uit 11 landen. Nergens in ons land wordt het fenomeen glas zo veelzijdig voor het voetlicht gebracht als tijdens Glasrijk Tubbergen.

Spraakmakende exposities op bijzondere locaties
De dertien verschillende exposities laten de bezoekers een grote diversiteit aan glaskunst zien.
Maar niet alleen de getoonde kunstwerken zijn bijzonder, ook de locaties waarop deze worden geëxposeerd zijn verrassend. Zo kunt u in onze Pancratiusbasiliek een expositie bekijken genaamd 'In de voetsporen van de familie Nicolas'. Tevens kunt u genieten van de gebrandschilderde ramen en een expositie van de vijf generaties Nicolas. Verder is in de Rabobank een grote overzichtstentoonstelling te zien van historische en hedendaagse Leerdamse glaskunt. In de hal en de trouwzaal van het gemeentehuis toont Galerie Mariska Dirkx uit Roermond werk van 6 verschillende kunstenaars. Tevens is er in de hal een fototentoonstelling van 3 topfotografen genaamd "Transparant". De expositie "Poolse Glaskunst" in de N.H. Kerk en het naastgelegen gebouw "de Delle" toont een overzicht van 7 hedendaagse poolse top glaskunstenaars.

KIJKDOOS: KIJK, GLAS!
Op dit thema aansluitend scheppen 20 jonge glaskunstenaars op de zwembadweide, hun glaskunst in even zovele containers hun eigen glaswereld. Een vreemde manier van presenteren en daarom voor de organisatie een geweldige uitdaging

EATING THE LIGHT

Een blow-up van de fragile,
transparante micro-cosmos in de donkere diepzee.

Energie in de vorm van licht.

Een symbiose tussen de stralende MEDUSA
en de luminescente CTENOPHORA.

 

 

 


Installatie van Janine C. Schimkat

in een zee container

 

GLASKUNST BUITEN
Niet alleen binnen, ook in de buitenlucht tonen 60 geselecteerde kunstenaars uit diverse landen een interessant overzicht van markante glassculpturen, glaskunst en buitengewone objecten. Een plattegrond leidt de toeschouwer langs alle exposities, waaronder "Glow in the Dark", "Kijkdoos Kijkglas", en een solo expositie Bert van Loo op het voorterrein van de Eeshof.